Rata pe varza la cuptor
Rata pe varza e una dintre retetele pe care o am in plan de foarte mult timp, dar nu s-a realizat pe motiv ca nu am vrut sa folosesc o rata cumparata din comert ci o rata de la tara.
Chiar daca a fost micuta, rata mea, cumparata de mama soacra si parjolita cu mare indemanare de mamaia lui Dani, a fost cat se poate de gustoasa. Si poate e mai bine ca a fost mititica pentru ca s-a facut foarte repede.
Ingrediente:
- 2 verze potrivite
- o rata de curte
- un mar verde
- o cana de bulion
- o cana de apa
- o lingurita de boia dulce
- o lingura amestec de condimente pentru pui
- o lingurita frunze de telina uscate
- o lingura cimbru uscat
- o lingurita boabe ienibahar
- sare si piper dupa gust
- 4-5 frunze de dafin
- 2 linguri ulei de masline
Scufundam vasul roman in apa, timp de 30-40 de minute. Tocam varza fidelute, o presaram cu sare si o strangem putin in maini. Amestecam boiaua, condimentele pentru pui, sare si piper dupa gust cu uleiul de masline si ungem rata cu amestecul obtinut. Nu va complicati cu pensule, tot cu mana faceti cel mai bine operatiunea asta. Apoi curatam marul de coaja si-l introducem in rata. Scoatem vasul roman de la inmuiat, punem in el varza.
Separat amestecam o cana de bulion, o cana de apa, ienibaharul, frunzele de dafin, frunzele de telina si cimbrul uscat si le turnam peste varza. Amestecam bine, apoi asezam rata pe varza, incingem cuptorul la 150 de grade cu gratarul pe treapta de jos si lasam vasul roman in cuptor timp de o ora jumate sau pana cand varza este moale si rata e facuta complet.
E foarte important sa nu incingem cuptorul cu mult timp inainte, ci sa se incalzeasca treptat o data cu vasul roman. Oare mai are rost sa va spun cat o sa va chinuie aromele cat timp rata sta la cuptor? Sa va mai spun ca marul din interior face rata foarte suculenta si ienibaharul ii da o aroma absolute deosebita? Mai bine nu va mai spun nimic si va las sa descoperiti singuri cat de buna e aceasta reteta.
mercoledì 3 novembre 2010
Rata pe varza la cuptor
Iscriviti a:
Commenti sul post (Atom)
Nessun commento:
Posta un commento